فروش ویژه ایمن احسان

فروش ویژه ایمن احسان

فروش ویژه ایمن احسان

اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی

اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی

این روز‌ها اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی، یکی از اولویت‌های زندگی اجتماعی محسوب می‌شود. این مشاوره شامل مشورت در زمینه‌ی طراحی، نظارت، اجرا و نگهداری سیستم‌های اعلام و اطفاء حریق، مدیریت دود پارکینگ، فشار مثبت ساختمان و ایمنی در معماری ساختمان است.

سازندگان قبل از ساختن ساختمان‌های بلند، ملزم به دریافت تاییدیه‌ی آتش نشانی و ایمنی برای دریافت پایان کار ساختمان هستند. منازل، نهادها و شرکت‌ها هم ملزم به نصب جعبه آتش نشانی برای حفاظت جانی و مالی افراد در ساختمان‌های عادی خواهند بود.

با توجه به مسئله‌ی شهر نشینی و حوادثی که هر ساله با آن‌ها مواجه می‌شویم، رعایت هر چه بیش‌تر اصول ایمنی و حفاظتی ضرورت دارد. استفاده از سیستم‌های نصبی حفاظت در برابر حریق هم از ضرورت‌های مهم به شمار می‌آید. این سیستم‌ها در دو گروه اصلی سیستم‌های فعال و سیستم‌های غیر فعال قرار دارند. در ادامه‌ی این مقاله در رابطه با مشاوره آتش نشانی در این سیستم‌ها بیش‌تر صحبت خواهیم کرد.

اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی و محافظت غیر فعال در برابر حریق

مشاوره در زمینه‌ی سیستم‌های غیر فعال، شامل انتخاب وسایل، ویژگی‌ها و خصوصیاتی می‌شوند که به عنوان بخشی از فرآیند برای جلوگیری از حریق، محدود کردن آن و جلوگیری از گسترش حریق نصب می‌شوند.

نمونه‌ای از این سیستم‌ها دیوار آتش است. دیوار آتش از طریق طرح ذاتی خود هنگام حریق عمل می‌کند و خصوصیات خود را هنگام عملیات تغییر نمی‌دهد.

مشاوره آتش‌ نشانی و محافظت فعال در برابر حریق

سیستم‌های آتش نشانی نصبی که به طور فعال از طریق عمل مکانیکی در زمان اضطراری عمل می‌نمایند، سیستم‌های محافظت فعال در برابر حریق نامیده می‌شوند. مشاوره در خرید این سیستم‌های فعال از اهمیت بالایی برخوردار است. سیستم اعلام کننده‌ی حریق و گاز‌های سمی ناشی از آن، از این دسته سیستم‌ها می‌باشند.

مشاوره آتش‌ نشانی و طبقه‌بندی محافظت فعال در برابر حریق

اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی

طبقه بندی محافظت فعال در برابر حریق شامل اطفاء حریق دستی و اطفاء حریق اتوماتیک می‌باشد. از طریق این تجهیزات، ساکنین می‌توانند در صورت استاندارد بودن ساختمان، به طور خودجوش از عهده‌ی اطفاء حریق برآیند.

در ادامه به شرح این دو نوع اطفای حریق فعال می‌پردازیم:

اطفاء حریق دستی

استفاده از خاموش کننده‌های آتش نشانی، پتوی نسوز و سیستم لوله‌ی ایستاده یا استند پایپ، در دسته‌ی اطفاء حریق دستی طبقه‌بندی می‌شوند. در ادامه، خاموش کننده‌ی آتش نشانی و پتوی نسوز را در این طبقه‌بندی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 خاموش‌کننده آتش‌نشانی

از متداول‌ترین تجهیزات در طبقه‌بندی اطفاء حریق دستی، خاموش کننده‌های آتش نشانی هستند. این خاموش کننده‌ها در آتش سوزی‌های منازل مسکونی، دفاتر اداری و اتومبیل‌ها کاربرد فراوانی دارند.

 پتوی نسوز

استفاده از پتوی نسوز هم یکی از تجهیزات طبقه بندی اطفاء حریق دستی است. این پتو‌ها برای خاموش کردن آتش سوزی‌های کوچک با وسعت کم، استفاده می‌شوند. در حریق‌های کوچک که لباس افراد آتش گرفته است، با استفاده از این پتو‌های نسوز می‌توان از سوختگی بدن جلوگیری نمود.

اطفاء حریق اتوماتیک

سیستم‌های اطفاء حریق اتوماتیک برای فعال شدن، نیازی به دخالت انسانی ندارند. از این سیستم‌ها در مکان‌های پرخطری استفاده می‌شود که سرعت عمل در اطفاء حریق از اولویت بالایی برخوردار می‌باشد. سیستم اطفاء حریق با استفاده از اسپرینکلر از تجهیزات طبقه‌بندی اطفاء حریق اتوماتیک به شمار می‌آید. در ادامه به شرح این سیستم اطفاء حریق اتوماتیک می‌پردازیم.

سیستم اطفای حریق با استفاده از اسپرینکلر

 از این دسته سیستم‌های اطفای حریق خودکار در ساختمان‌های مسکونی و تجاری استفاده می‌شود. اسپرینکلر درون سقف و در بالاترین نقطه‌ی هر فضا نصب و به محض وقوع حریق در هر فضا فعال می‌شود. در بعضی موارد که امکان خسارت با ریزش آب وجود دارد، این سیستم به جای آب با استفاده از گاز‌های بی اثر یا فوم برای اطفاء حریق استفاده می‌شود.

وظایف شرکت های مشاوره جهت خرید تجهیزات آتش نشانی

شرکت‌های ارائه دهنده خدمات آتش نشانی در اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی وظایفی را در قبال مشتریان دارند. در ادامه به این وظایف اشاره می‌نماییم:

مشاوره

درمراجعه‌ی اولیه به شرکت‌ها و واحد‌های دارای تاییدیه‌ی سازمان آتش نشانی، مشتریان می‌توانند با کارشناسان در خصوص نیاز خود گفتگو ‌کنند. وظیفه‌ی این کارشناسان  پاسخ به سوالات مشتریان در خصوص خرید مناسب تجهیزات، است. 

ارائه پیشنهادات فنی

در این مرحله، کارشناسان واحد مشاوره‌‌ی خرید تجهیزات آتش نشانی جهت راهنمایی بیش‌تر مشتریان، کاتالوگ تجهیزات آتش نشانی و نقشه‌های بازرگانی را برای آن‌ها فراهم می‌کنند. مشتریان پس از بررسی این کاتالوگ‌ها و نقشه‌ها و تایید آن‌ها برای راهنمایی‌های مالی به کارشناسان خرید معرفی می‌شوند.

ارائه پیشنهادات مالی

پس از کسب اطمینان از مشاوره و تایید پیشنهادات شرکت توسط مشتریان، پیشنهادات مالی با توجه به درخواست مشتریان با ایشان در میان گذاشته می‌شود. این پیشنهادات توسط واحد‌های مشاوره‌ی خرید تجهیزات به مشتری ارائه خواهد شد.

اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی چه نکاتی دارد؟

اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی

اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی شامل نکاتی است که خریداران تنها با توجه به آن‌ها می‌توانند از پیشروی حوادث پیش آمده، جلوگیری نمایند و در خاموش کردن آتش، گام موثری بردارند.

در واقع بایستی تجهیزاتی را خریداری نمود که با به‌کار بردن آن‌ها از پیش آمدن خسارت‌های جانی و مالی تا حد زیادی جلوگیری به عمل آورد. در ادامه به تجهیزاتی که کارشناسان مشاور آتش نشانی، خرید آن‌ها را به شما توصیه می‌نمایند، اشاره می‌کنیم:

فایر باکس (جعبه آتش نشانی)

جعبه آتش نشانی از مهم‌ترین اجرای غیر خودکار تجهیزات آتش نشانی به شمار می‌آید. این جعبه از محفظه‌ای تشکیل می‌شود که برای نگهداری برخی تجهیزات مانند قرقره‌ آتش نشانی، شیر فلکه، شیلنگ آتش نشانی، نازل و سایر اتصالات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فایر باکس در انواع مختلفی موجودند. هر یک از انواع این جعبه‌ها مناسب استفاده در مکان‌های مختلف می‌باشند. انواع این جعبه‌ها عبارتند از:

  • جعبه آتش نشانی تک کابین
  • جعبه آتش نشانی دو کابین

برای انتخاب نوع جعبه، تعداد خاموش کننده‌های دستی درون آن‌، محل قرار گرفتن جعبه، تجهیزات درون جعبه و … بهتر است از مشاوره با کارشناسان مورد تایید سازمان آتش نشانی بهره گیرید.

کپسول آتش نشانی

از مهم‌ترین تجهیزات آتش نشانی، کپسول آتش نشانی است. با تهیه‌ی این کپسول، دسترسی به مهار آتش برای عموم افراد امکان پذیر است. البته در زمان‌های معین، این کپسول باید توسط افراد خبره چک شود تا در شرایط لزوم به راحتی قابل استفاده باشد. در غیر این صورت با رسوب مایع یا فوم داخل کپسول یا خراب شدن شیر کپسول، هنگام حریق نمی‌توان از آن استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : تفاوت انواع کپسول های آتش نشانی

 

شیر آلات و کوپلینگ آتش نشانی

در جعبه‌های آتش نشانی که مجهز به قرقره و شیلنگ آتش نشانی برزنتی هستند، شیرآلات و کوپلینگ‌های آتش نشانی وجود دارند. وظیفه‌ی این تجهیزات این است که هنگام رخ دادن حریق با استفاده از کوپلینگ، امکان اتصال شیلنگ برزنتی به شیر آتش نشانی وجود خواهد داشت. هنگام کار با شیلنگ باید شیلنگ را کاملاً صاف و بدون پیچ خوردگی روی سطح باز کنید تا آب بتواند در آن جریان یابد.

مزایای مشاوره آتش نشانی و ایمنی

استفاده از مشاوره آتش نشانی با مزایایی همراه است. در ادامه به توضیح این موارد می‌پردازیم:

  • مشاوره آتش نشانی سبب رعایت ضوابط سازمان آتش نشانی خواهد بود.
  • این مشاوره تسهیل در اخذ تاییدیه‌ی آتش نشانی را به همراه دارد.
  • با این مشاوره می‌توان تجهیزاتی با طراحی مناسب با شرایط پروژه را خریداری کرد.
  • با مشاوره قبل از خرید تجهیزات، سبب کاهش خطرات آتش سوزی می‌شویم.
  • این مشاوره با بهبود ایمنی برای افراد همراه است.
  • مشاوره به ما امکان می‌دهد با شناسایی خطرات احتمالی، به راه‌حل‌های مقرون به صرفه دست یابیم.

جمع بندی

روی دادن حریق، با خسارات مالی و جانی غیر قابل جبرانی همراه است. اکنون که از اهمیت مشاوره در خرید تجهیزات آتش نشانی اطلاع یافته‌اید، بایستی خرید تجهیزات آتش نشانی را از اولویت‌های مهم زندگی خود قرار دهید.

کارشناسان شرکت ایمن احسان با مشاوره آتش نشانی ایمن و رایگان در راستای کنترل بحران حریق همراه شما خواهند بود.

منبع

فهرست موضوعات

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *