فروش ویژه ایمن احسان

فروش ویژه ایمن احسان

فروش ویژه ایمن احسان

روش های محافظت از ساختمان در برابر آتش

محافظت از ساختمان در برابر آتش

ساختمان‌ها از دارایی‌های پرارزش ما محسوب می‌شوند. از این رو برای محافظت از ساختمان در برابر آتش، باید همواره اندیشید. خوشبختانه امروزه می‌توان با اقدامات پیشگیرانه تا حد زیادی از رخ دادن حریق در ساختمان‌ها جلوگیری کرد و قبل از ایجاد حریق با تهیه‌ی جعبه آتش نشانی مناسب، به محافظت از ساختمان در برابر آتش پرداخت. با ما همراه باشید تا نکات و روش‌های محافظت از ساختمان در برابر آتش را بررسی نماییم.

نکات محافظت از ساختمان در برابر آتش

با بررسی نکات حفاظت ساختمان در برابر حریق، می‌توانیم برای ایمنی ساختمان، اقداماتی را به انجام برسانیم. از این رو در ادامه به ذکر نکات لازم برای محافظت از ساختمان در برابر آتش می‌پردازیم.

این نکات شامل موارد زیر می‌باشند:

  • استفاده از سیستم‌های عایق بندی
  • تعبیه‌ی راه‌های خروج و فرار از حریق در ساختمان‌ها (پله‌های اضطراری و راهروهای اضطراری)
  • رعایت دستورالعمل‎‌های مربوط به آسانسور
  • ایجاد سیستم لوله کشی آب آتش نشانی ساختمان‌ها
  • طراحی و معماری ساختمان‌ها به نحوی که باعث محدود شدن گسترش حریق و مهار و جلوگیری از پیشروی آن شود
  • نصب سیستم‌های اعلام و اطفای حریق

چه اتفاقاتی موجب آتش سوزی و حریق در ساختمان می شود؟

محافظت از ساختمان در برابر آتش

محافظت از ساختمان در برابر آتش نیازمند به کار بردن تدابیری است و در غیر این صورت آتش اجازه‌ی ورود به اماکن مختلف را به خود می‌دهد. بیشتر اتفاقاتی که موجب آتش سوزی می‌شوند، با به‌کارگیری روش‌های بسیار ساده قابل پیشگیری هستند. این اتفاقات در ادامه مورد بررسی قرار می‌گیرند:

  • نگهداری سوخت در ظروف غیر ایمن در ساختمان یکی از مهم‌ترین دلایل وقوع آتش‌سوزی در ساختمان محسوب می‌شود.
  • در بسیاری از مواقع، افزایش بی دلیل و انبار کردن مواد قابل اشتعال و عدم کنترل صحیح آن‌ها در ساختمان، عامل مهم آتش‌سوزی است.
  • عدم جداسازی منابع اشتعال پذیر و آتش، همچنین نگهداری این دو در کنار یکدیگر در ساختمان‌ها، امکان وقوع آتش سوزی را چند برابر می‌کند. بیشتر آتش سوزی‌ها در آشپزخانه به دلیل وجود دستمال پارچه‌ای در نزدیکی شعله گاز به وقوع می‌پیوندند.
  • عدم نصب علائم هشداردهنده احتمال وقوع حریق در مناطق حریق خیز ساختمان‌ها، در برخی موارد مشکلات بسیار جدی به وجود می‌آورد (مانند سیگار کشیدن افراد در جایی که گاز‌های قابل اشتعال وجود دارد).
  • عدم استفاده از برق گیر برای دفع الکتریسیته‌ی ساکن در ظروف فلزی حاوی مواد قابل اشتعال در حمل بسیاری از مواد قابل اشتعال سبب آتش‌سوزی خواهد شد.
  • استفاده از پوشش نامناسب ضد حریق در ساخت بنا‌ها در بسیاری از موارد سبب افزایش خطر آتش‌سوزی خواهد شد. در ساخت ساختمان باید از مواد غیر قابل اشتعال استفاده کرد.
  • عدم کنترل نحوه‌ی سیم کشی ساختمان‌ها و استفاده از سیم‌های معیوب در سیم‌کشی ساختمان‌ها اغلب منجر به آتش‌سوزی‌های بسیار شدید با منبع الکتریکی است.
  • با نگهداری اشیای قابل اشتعال در کنار تجهیزات الکتریکی، همراه با زدن یک جرقه‌ی کوچک، آتش‌سوزی بزرگی به راه می‌افتد. در صورت استفاده نکردن از سیم‌های رابط وسایل الکتریکی حتماً باید آن‌ها را از پریز جدا کنید.

این اتفاقات فقط مشتی از خروار اتفاقاتی است که به دلایل مختلف سبب آتش سوزی می‌شوند. اما برای حفاظت و جلوگیری از ساختمان در مقابل حریق، روش‌های اجرایی وجود دارد که هنگام روی دادن حریق یعنی هنگام مقابله با آتش، باید مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

چه روش هایی برای محافظت از ساختمان در برابر آتش وجود دارد؟

محافظت از ساختمان در برابر آتش مستلزم داشتن دانش کافی در زمینه‌های مختلف می‌باشد. دقت به همه‌ی این نکات برای حفاظت از ساختمان ضروری است اما آن‌چه ضروری‌تر به نظر می‌رسد، استفاده از تجهیزات ایمنی سیستم‌های اعلام و اطفای حریق با استفاده از دانش افراد خبره در زمینه‌ی خرید و نصب لوازم ایمنی آتش نشانی خواهد بود. برای آشنایی با این تجهیزات در ادامه به معرفی مهم‌ترین لوازم ایمنی آتش نشانی می‌پردازیم.

استفاده از تجهیزات آتش نشانی (جعبه و شیلنگ آتش نشانی)

محافظت از ساختمان در برابر آتش

محافظت از ساختمان در برابر آتش نیاز به تجهیزات آتش نشانی دارد. در ساختمان‌ها بهترین تجهیزات آتش نشانی، جعبه و شیلنگ آتش نشانی هستند. انواع جعبه و شیلنگ آتش نشانی، بسته به نوع ساختمان و مساحت آن در نظر گرفته و در ساختمان نصب می‌شوند.

جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی یا فایر باکس در حقیقت یک جعبه‌ی تو خالی است که از جنس آهن یا فولاد ساخته می‌شود. این جعبه، بسته به نوع ساختمان و کاربری آن، برای نصب و نگهداری تجهیزات آتش نشانی، تهیه می‌شود. جعبه آتش نشانی معمولاً به دیوار ساختمان‌ها، نصب می‌شود تا هنگام ایجاد حریق به سادگی بتوان از تجهیزات داخل آن بهره برد.

داشتن جعبه آتش نشانی در هر ساختمانی توصیه می‌شود زیرا حوادث پیش بینی نشده، معمولاً با خسارات زیادی همراه هستند. بهترین کار، برای رویارویی با حادثه‌ی آتش سوزی، خرید و نصب جعبه آتش نشانی در خانه، ویلا و دفتر کارمان است. در این جعبه‌ها دو نوع ابزار موجود می‌باشد:

  • ابزار ابتدایی برای افراد معمولی که می‌توانند از این ابزارها در مواقع لزوم (تا رسیدن افراد آموزش دیده) استفاده نمایند و اقدامات اولیه را برای مهار آتش انجام دهند.
  • ابزار حرفه‌ای که هنگام مهار حریق مورد استفاده‌ی آتش نشانان قرار می‌گیرند.

برای نصب جعبه آتش نشانی، با مشورت مشاوران سازمان آتش نشانی و با توجه به حساسیت ساختمان‌، یکی از دو نوع تجهیزات زیر، در نظر گرفته می‌شود:

  • جعبه آتش نشانی از نوع فایر هوزریل شامل شلنگ لاستیکی با قرقره دوار، اتصالات، نازل شیر دار، شیلنگ رابط و شیر گازی مخصوص آب
  • جعبه آتش نشانی از نوع فایر باکس شامل شلنگ برزنتی، اتصالات آتش نشانی و شیر فلکه برنجی فشار قوی آتش نشانی

شیلنگ آتش نشانی

شیلنگ آتش نشانی یکی از وسایل مهم در اطفای حریق به شمار می‌آید. از این شیلنگ برای انتقال آب و سایر مواد خاموش کننده آتش در آتش‌سوزی‌ها استفاده می‌شود. در واقع شیلنگ آتش نشانی، شیلنگ ضخیم و قابل انعطافی است که معمولاً در فشار‌های بالا استفاده می‌شود. شیلنگ‌های آتش نشانی در سه نوع عرضه می‌شوند:

  • شیلنگ آتش نشانی تخلیه، نوعی از شیلنگ‌های آتش نشانی است كه برای انتقال آب از منبع به پمپ آتش نشانی استفاده می‌شود.
  • شیلنگ آتش نشانی انتقال دهنده برزنتی نوعی شیلنگ است که آب را از پمپ آتش نشانی به محل آتش، انتقال می‌دهد.
  • شیلنگ آتش نشانی انتقال دهنده‌ی نفوذ ناپذیر نوعی شیلنگ سبک است به طوری که در عملیات اطفای حریق، نیروی آتش نشان بتواند به راحتی آن را حمل نماید.

تجهیزات اطفاء حریق (نازل ها)

نازل‌ آتش نشانی از مهم‌ترین تجهیزات محافظت از ساختمان در برابر آتش، به شمار می‌آیند. نازل آتش نشانی در واقع، همان سر لوله‌ی آتش نشانی است. این وسیله در با دقت پاشیدن آب، افزایش سرعت و کنترل حجم خروجی آب در انتهای خط لوله آب مصرفی آتش نشانان، در اطفای آتش‌سوزی به کار می‌رود. استفاده‌ی مناسب از انواع نازل آتش نشانی، سبب می‌شود تا عملیات خاموش کردن آتش با خسارات و تلفات کمتری همراه باشد.

تجهیزات اعلام حریق (آژیر‌ها)

یکی از تجهیزات ایمنی در محافظت از ساختمان در برابر آتش، آژیر است. آژیر اعلام حریق، نوعی از تجهیزات ایمنی اعلام حریق می‌باشد که به یک پنل مرکزی متصل می‌شود. کنترل پنل پس از دریافت اطلاعات از دتکتور‌ها و شاسی اعلام حریق در صورت لزوم آن را فعال می‌کند. لازم به ذکر است شاسی اعلام به صورت دیداری و شنیداری اعلام حریق را هشدار می‌دهد. در واقع آژیر صدای بلندی است که هنگام لزوم توسط اعلام کننده‌های صوتی با صداهای متفاوتی که در دستگاه، معین شده است، شروع به اطلاع رسانی می‌نماید.

آژیر با استفاده از تکنولوژی‌ها و طراحی‌های ضد انفجاری، از وقوع انفجار و ایجاد اشتعال جلوگیری می‌كند و به افراد، فرصت انجام اقدامات سریع و مناسب را در موقعیت‌های اضطراری می‌دهد.

لوازم ایمنی مورد نیازمان را از کجا بخریم؟

خرید لوازم ایمنی

محافظت از ساختمان در برابر آتش، نیاز به تجهیزات تخصصی دارد که خرید آن‌ها را باید به حرفه‌ای‌ها سپرد. لوازم ایمنی، کالای لوکس نیستند پس به دنبال خرید زیباترین آن‌ها نباشید. برای خرید تجهیزات ایمنی مناسب با نازل‌ترین قیمت باید به فروشگاه‌های تخصصی فروش لوازم ایمنی و تجهیزات معتبر مراجعه نمایید.

جمع بندی

برای محافظت از ساختمان در برابر آتش، به تنهایی نمی‌توان کاری از پیش برد. این حفاظت نیاز به مشاوره با کارشناسانی دارد که سال‌ها در این زمینه به کسب تجربه مشغول بوده‌اند و یک شبه نمی‌توان از تمام جزئیات مربوط به حفاظت ساختمان پی برد.

پیشنهاد می‌کنیم کار حفاظت از ساختمان خود را در برابر حریق به مجموعه ایمن احسان بسپارید. کارشناسان ایمن احسان با کیفیت‌ترین تجهیزات را از بهترین برند‌ها با به صرفه‌ترین قیمت‌ها، برای شما در نظر خواهند گرفت.

منبع : aiefire

فهرست موضوعات

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *